Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
En riktigt len och skummig soppa med smak av mandelpotatis och gräslök. Toppa soppan med lite löjrom och servera tillsammans med en god brödbit vid sidan av. Supergott!
Ingredienser
4 portioner
150 g mandelpotatis
1 gul lök
2 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong/ kalvbuljong
salt och peppar
muskot
1 3/4 dl matlagningsgrädde
40 g löjrom eller strimlat rökt vildand (40 g rom motsvarar ca 50 g strimlat vildandsbröst)
finskuren gräslök
För alla
Gör glutenfri: Servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och soja- eller havrebaserad grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer