Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g  smör
1 dl  mjölk
2 dl  vetemjöl
1   ägg
1/2 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1 dl  kallt vatten

Hollandaisesås

150 g  smör
2   äggulor
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  vatten
1 - 2 krm  salt

Pocherade ägg

4   ägg
3 msk  ättiksprit (12%)
1   finhackad schalottenlök
2 msk  smör
200 g  bladspenat
1 krm  finriven muskot
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 732 kCal
Fett64 g
Salt2.35 g
Kolhydrater25 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Matiga våfflor med spenat
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Belgiska chokladvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chicken and waffles - Våfflor med friterad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga