Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
10-12 bitar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl rapsolja
Frosting
200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödbetsjuice
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
00:55:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
10 stMycket god och vacker kaka! Kom ihåg att vispa frostingen länge. 😋
Kristin
Suverän. Saftig, krispig, rustik smak. Tog valnötter till min, blev grymt.
Maria
Alltför tydlig smak av rödbeta, kommer inte baka den igen!
Caroline
Vad kan rekommenderas passa i nötväg om man inte tål hasselnötter?
Tina
Hej Tina! Om du tål mandlar så går det fint eller om du gillar när det blir riktigt sött så prova att strö rostad vit choklad över kakan https://www.ica.se/recept/rostad-vit-choklad-718814/ Annars är kakan god som den är utan nötter. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Precis som Johannas, så blev min frosting alldeles för lös och inte alls fluffig och definitivt inte möjlig att spritsa, trots att jag tyckte jag följde receptet. Vad gjorde jag för fel?
Karolina
Hej Karolina och Johanna! Vi har fått svar från receptkreatören att frostingen blir lite lös när man börjar vispa men efter ett tag blir den tjock och fluffig. Hoppas ni vill prova att baka kakan igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegod kaka!
Elin
God och saftig kaka, om jag gör den igen kommer jag dock minska på saltet. Proportionerna i frostingen kändes lite fel, den blev alldeles för lös enligt receptet, så jag fick öka på florsockret rejält för att få ok konsistens.
Johanna
God och vacker!! Vispa smöret rumsvarmt med florsockret och bara litet färskost annars klumpar sig smöret i den kalla färskosten. Den vill man inte ha rumsvarm.
Karin
Jättegod och saftig.
Lisen
Jätte gott o saftig
Phiraphan