Rödbetskaka med frosting

Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rödbetskaka med frosting

Ingredienser

10-12 bitar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl rapsolja

Frosting

200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödbetsjuice
1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

00:55:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Mycket god och vacker kaka! Kom ihåg att vispa frostingen länge. 😋

    Kristin

  • Suverän. Saftig, krispig, rustik smak. Tog valnötter till min, blev grymt.

    Maria

  • Alltför tydlig smak av rödbeta, kommer inte baka den igen!

    Caroline

  • Vad kan rekommenderas passa i nötväg om man inte tål hasselnötter?

    Tina

    Hej Tina! Om du tål mandlar så går det fint eller om du gillar när det blir riktigt sött så prova att strö rostad vit choklad över kakan https://www.ica.se/recept/rostad-vit-choklad-718814/ Annars är kakan god som den är utan nötter. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Precis som Johannas, så blev min frosting alldeles för lös och inte alls fluffig och definitivt inte möjlig att spritsa, trots att jag tyckte jag följde receptet. Vad gjorde jag för fel?

    Karolina

    Hej Karolina och Johanna! Vi har fått svar från receptkreatören att frostingen blir lite lös när man börjar vispa men efter ett tag blir den tjock och fluffig. Hoppas ni vill prova att baka kakan igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegod kaka!

    Elin

  • God och saftig kaka, om jag gör den igen kommer jag dock minska på saltet. Proportionerna i frostingen kändes lite fel, den blev alldeles för lös enligt receptet, så jag fick öka på florsockret rejält för att få ok konsistens.

    Johanna

  • God och vacker!! Vispa smöret rumsvarmt med florsockret och bara litet färskost annars klumpar sig smöret i den kalla färskosten. Den vill man inte ha rumsvarm.

    Karin

  • Jättegod och saftig.

    Lisen

  • Jätte gott o saftig

    Phiraphan

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Rödbetspannkaka
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bowl med rödbetshummus och tempeh
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banan- och filmjölksbröd
    Betyg 3.1 av 5.189 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetspasta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Jordnötsbiffar i libabröd
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fröknäckebröd
    Betyg 4.7 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad