Sesamkyckling med ris och dipp

Betyg 2.4 av 5.
21 personer har röstat
2
Sesamkyckling med ris och dipp

Saftiga kycklingben som penslas med olja och strös med sesamfrön innan de steks färdiga i ugnen. Servera den läckra sesamkycklingen med välsmakande tacodipp, nykokt basmatiris och färgrika paprikastavar och låt gärna barnen vara med och hjälpa till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Sesamkyckling med ris och dipp

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna basmatiris

Kyckling

1 dl  sesamfrö
12   kycklingben
3 msk  olja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Dipp

2 dl  matyoghurt
1 dl  tacosås

Till servering

2   röda paprikor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Hej Rikard! Tack för dina synpunkter. Vi tar till oss detta och kommer nog inte skicka ut fler matkassar med boil-in-bag ris. Allt förpackningsmaterial, som t ex plast, är godkänt för kontakt med livsmedel enligt lag. Det innebär att det ska vara kontrollerat att det inte migrerar ämnen från förpackningen till livsmedlet vid lagring eller tillagning. Får du mat över är det miljövänligare att spara än att slänga. Sen kan du alltid använda vilket ris du vill, men trevligt att det smakade!

Redaktionen

2014-10-31

SLUTA MED BOIL-IN-BAG-RIS!!! Snälla sluta genast med dessa idiotiska boil-in-bag förpackningarna för ris. Anledningarna är många: 1) MILJÖOVÄNLIGT med extra, helt onödiga plastpåsar. 2) Oekonomiskt - självklart innebär plastpåsarna en EXTRA KOSTNAD inte bara för miljön men också för konsumenterna. Dessutom, vill man koka ett udda antal portioner (1,3,5 etc) får man antingen slänga en färdig portion direkt i soporna då påsarna innehåller två portioner. Antagligen är detta själva affärsidén, dvs att konsumenterna ska slänga 25-50% av produkten och därför köpa mer. Dvs om man inte vill ha mecket med att klippa upp påsarna. 3) Ohälsosamt - tror någon att det är NYTTIGT MED KOKT PLAST i maten?!! Har någon kollat vilka gifter som löses ut vid kokningen, vilka temperaturer som ev är säkra etc? 4) Osmidigt - Nej det är INTE SMIDIGARE att riva upp en het, blöt kladdig påse jämfört med att mäta upp torrt ris i ett decilitersmått och sedan ta det färdigkokta riset med slev ur kastrullen. Sätt årets största dumstrut på fånen som tog in denna skitprodukt i ert sortiment och låt oss slippa detta i fortsättningen!!! PS Utan idiot-riset hade jag gett denna rätt en fyra i betyg.

Rikard

2014-10-21

Näringsvärde per portion

Energi2952 KJ / 705 kCal
Fett38 g
Salt3.39 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingben i ugn med äpple och currysås
Betyg 3.1 av 5.
119 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacoburgare med salsasås
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödspizza taco loco
Betyg 3 av 5.
169 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingklubba med bbq-sås och majs
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med sötpotatis och avokadoröra
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga