Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor

Savoykålens milda kålsmak får verkligen chans att blomma ut, när den lagas i ugnen, tillsammans med buljong och tomatpesto. Toppa ugnskålen med krispiga pumpakärnor och smakrik parmesan vid servering.

Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
600 g  savoykål
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 msk  tomatpesto
salt
svartpeppar
1 dl  pumpakärnor
2 dl  finriven parmesan
1   kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Peston och osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

För en komplett måltid, servera spaghetti eller tagliatelle till kålen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1381 KJ / 330 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Smörstekt savoykål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med grönkålspesto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestopasta med chorizo
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddkokt savoykål med citron och timjan
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga