Saltinlagda citroner
Använd gärna ekologiska, obesprutade citroner och salta in. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling eller lamm eller blanda i såser och grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
1 l
8 ekologiska citroner
2 dl grovkornigt salt
4 dl kokande vatten
ca 6 dl olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Ekologiska citroner har tunnare skal med mindre beska. De är dessutom obesprutade och lämpar sig därför väldigt bra att salta in.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Daremot att ha olivolja i kylen brukar göra att oljan stelnar. Men inte med rapsolja t.ex skall det ändå vara olivolja?
Ylva
2024-03-28Hej Ylva! Det blir godare med olivolja men fungerar självklart med rapsolja eller annan neutral olja också. Om du använder olivolja så är det bra att ta fram citronerna i god tid innan de ska ätas. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Skall de stå kallt med saltvattnet?
Ylva
2024-03-28Hej Ylva! Ja det stämmer, vi har nu förtydligat att de ska stå i kylen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-28