Saffransgranola
Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
1 liter
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 g saffran
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 krm salt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.
Gör så här
Tips
Häll upp i en snygg burk och ge bort som present.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi533 KJ / 127 kCal
Fett7.8 g
Salt0.14 g
Kolhydrater9.9 g
Protein3.7 g
Kommentarer