Ruccolafisk

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Ruccolafisk

Ostgratinerad fisk med krispig ruccola och syrlig crème fraiche. En lättlagad och fräsch fiskrätt som smakar utmärkt tillsammans med pressad potatis och en grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Ruccolafisk

Ingredienser

4 portioner
600 g  vit fiskfilé
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk
1 dl  lätt crème fraiche
2 krm  salt
2 dl  grovhackad rucolasallad
2 dl  mager riven ost (max 17% fett)
1 msk  ströbröd

För alla

Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl och använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut alla mjölkprodukter och använd i stället Solhavre och havrebaserad gräddprodukt från Oatly eller Beneviva. Riv mjölkfri ost/tofu och använd ströbröd fritt från mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jag använde minifraiche, lättmjölk, mager gratella och det blev både krämigt och gott. Behövde dock lite mera salt

Åsa

2004-01-28

Testa liknande recept

Fisk i grönt sällskap
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Avokadorisoni med persika och myntasås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vivekas snabba & heta fisk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädissallad med rökt lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatissallad med oliver
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga