Ruccolafisk
Ostgratinerad fisk med krispig ruccola och syrlig crème fraiche. En lättlagad och fräsch fiskrätt som smakar utmärkt tillsammans med pressad potatis och en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
2 dl grovhackad rucolasallad
2 dl mager riven ost (max 17% fett)
1 msk ströbröd
För alla
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl och använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut alla mjölkprodukter och använd i stället Solhavre och havrebaserad gräddprodukt från Oatly eller Beneviva. Riv mjölkfri ost/tofu och använd ströbröd fritt från mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag använde minifraiche, lättmjölk, mager gratella och det blev både krämigt och gott. Behövde dock lite mera salt
Åsa
2004-01-28