Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé

Denna ugnslagade potatissallad med filé av fisk är ett riktigt bra middagstips. En varm sallad med potatis, rödlök, tomater och ruccola vilken du serverar till den stekta fisken som kryddats och fått en härlig smak av smör.

Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé

Ingredienser

4 portioner
10 - 12   potatisar
2   rödlökar
3 msk  olivolja
1 msk  vinäger
2 tsk  salt
1 krm  peppar
100 g  rucolasallad
250 g  körsbärstomater
600 g  fiskfilé t ex spätta
1 msk  flytande margarin
1/2 tsk  citronpeppar

För alla

Stek fisken i olja i stället för margarin om du inte tål mjölkprodukter eller laktos.

Gör så här

Tips

Har du bråttom kan du göra potatissalladen av 1 burk (660 g) kokt potatis som blandas lök, sallad, tomater, olja, vinäger och kryddor (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1798 KJ / 430 kCal
Fett13 g
Salt3.92 g
Kolhydrater38 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk med purjo och tomat
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fisk med rödbetspotatis
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med sensommarpasta
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld köttfärsbiff
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad ruccolafärskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga