Recept: Rotsaksplättar med rårörda lingon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Rotsaksplättar med rårörda lingon

19 röster

En lite nyttigare, men minst lika god variant, av husmanskosten alla tycker om! Rotsaksplättar med rårörda lingon är en mild och fantastiskt god rätt. Morötter, palsternacka och persilja bidrar till de nya smakerna i dessa plättar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/2 dl persilja
  • 2 msk margarin

Tillbehör

  • rårörda lingon och vitkålssallad

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en slät smet.
  2. Skala och riv morötter och palsternacka fint på rivjärn. Skölj och hacka persiljan. Blanda ner allt i äggsmeten.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Klicka ner smeten i stekpannan och stek 2 - 3 minuter på varje sida.
  4. Servera de nystekta plättarna med rårörda lingon och vitkålssallad.

För alla

Gör mjölkprotein- eller laktosfritt: välj havre- eller sojabaserad dryck och mjölkfritt margarin.
Gör laktosreducerat: välj låglaktosmjölk och mjölkfritt margarin.
Gör glutenfritt: byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Tips

Byt ut palsternackan mot en liten bit rotselleri som rivs ner i smeten.