Persiljerotspuré
Här är ett recept på en snabblagad, lyxig och dessutom nyttig persiljerotspuré. Den passar till många kötträtter och även barn brukar gilla persiljerotspurén.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g persiljerot
500 g palsternacka
2 dl crème fraiche
ev 1 dl finriven parmesan
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Gott till en stekt biff.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lagar den ofta som tillbehör till kött, jättegott!
Raija
2022-12-24