Rödkål med mango och pitachips

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
0
Rödkål med mango och pitachips

Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Rödkål med mango och pitachips

Ingredienser

4 portioner
3/4 dl  tahini (sesampaste)
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
2 msk  olivolja
1 tsk  honung
ca 4 msk  vatten
1/2 tsk  salt
2   pitabröd
2 msk  smör
300 g  rödkål
2   salladslökar
1   morot
250 g  tärnad mango

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1661 KJ / 397 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Fatteh
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Regnbågssallad med tahinidressing
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga