Rödbetskaka med saffransglasyr

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
15
Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Rödbetskaka med saffransglasyr

Ingredienser

8 portioner
4 dl  vetemjöl
3 1/2 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  kanel
1 tsk  malen muskotnöt
3 1/2 dl  raps- eller solrosolja
3   ägg
3 dl  rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl  valnötter

Saffransglasyr

200 g  cream cheese
3 dl  florsocker
1   påse saffran (à 1/2 g)

För alla

Kakan innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!

Nina

2022-10-16

Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider

Frida

2021-12-15

Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??

Pernilla

2019-11-25

Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-11-25

Testa liknande recept

Saffransglasyr
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citronmarinerade rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pesto med pasta
Betyg 4.5 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberkaka med vaniljglasyr
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinikaka
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga