Röd kålpudding
Smakfullt recept på tjusig, röd kålpudding. Du gör puddingen av bland annat rödkål, vitlök, smör, sirap, kalvfärs eller blandfärs, rödbetor och saltgurka. Servera den mjuka puddingen med potatis, ärter, morötter och lingonsylt!
Ingredienser
4 portioner
800 g rödkål
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör och rapsolja
4 msk sirap
700 g kalvfärs (eller blandfärs)
1 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
1 1/2 dl hackade saltgurkor
1 ägg
2 krm ingefära
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
smör
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var det godaste jag ätit på länge det finns färdig hackad röd kål i visa affärer!
Beata
2020-11-19Vi fick inte tag i färsk rödkål utan tog en burk med rödkål som vi hade kvar sen i julas. Det blev supergott.
Tamara
2015-10-07Meh, om man gör den härpuddingen på vitkål och gullök, blir det ju vanlig kålpudding i princip. Jag brukar göra den här därför att jag tycker att rödkål är mildare i smaken är vitkål. Men man får inte slarva med att skära kålen i små, små bitar. annars blir de okokta, hårda och inte roliga att tugga på.
Ragna
2011-02-16