Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära
Denna rätt av kalvfärsbiffar och rotfruktspuré får en fin smak av den färskrivna ingefäran. Purén förbereds genom att mixa de kokta rotfrukterna slätt tillsammans med mjölk och smör. Biffarna som kryddats med körvel bryns gyllenbruna innan de steks färdigt i ugnen. Avnjut denna rätt med broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
Puré
ca 500 g rotselleri
400 g fast potatis
2 morötter
1 msk riven ingefära
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och svartpeppar
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 kruka körvel
500 g kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Till servering
kokt broccoli
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Servera gärna lite rostad lök eller krutonger till rätten,
så får du något krispigt till den lena purén.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1802 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Salt3.24 g
Kolhydrater36 g
Protein36 g
Kommentarer
Nja, inte det bästa jag ätit precis men helt ok.
Cecilia
2015-03-18Hej, det låter jättegott men jag undrar hur många kalorier en portion innehåller. Gäller samtliga recept! Tack så mycket, häls Kristin
Kristin
2015-03-11