Risonipanna med salsiccia och bönor
Hemmagjorda krutonger snor du ihop snabbt som attan och det ger vilken rätt som helst en underbar knaprighet. Här får du ett nytt sätt att använda färsk korv på, skär upp och använd korvfärsen inuti för att göra ett smarrigt korvfräs på ett kick. Smart och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
4 skivor formfranska
1 msk olivolja
salt och peppar
1 silverlök
2 morötter
4 port risoni
300 g färska salsicciakorvar
380 g kokta vita bönor
200 g grillad paprika
1/2 kruka persilja
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och byt ut risonin mot ris.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Byt i så fall mot ris.
Gör så här
Tips
Kockknepet
Förhöj smaken! Stek krutongerna med lite rivet citronskal eller hackad färsk rosmarin så höjs smaken ytterligare.
Förhöj smaken! Stek krutongerna med lite rivet citronskal eller hackad färsk rosmarin så höjs smaken ytterligare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett20.8 g
Kolhydrater77.8 g
Protein30.7 g
Kommentarer