Brödsallad med salsiccia
Mmm, här bjuder vi på smakrika salsicciakorvar och delikat italiensk brödsallad, en mättande panzanellavariant med mycket grönsaker rika på både färg och smak - cannellinibönor, tomat, rödlök och kalamataoliver. Garnera med basilikablad och gärna lite av brödet innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014
Ingredienser
4 portioner
1 surdegsbaguette
5 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
70 g urkärnade kalamataoliver
2 msk kapris
1 rödlök
410 g kokta cannellinibönor
1/2 kruka rosmarin
600 g salsicciakorv
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Garnera med brödet!
Lägg brödet på och bredvid istället för att vända ner det i salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 767 kCal
Fett39.9 g
Kolhydrater56.8 g
Protein42.6 g
Kommentarer