Rimlag med fänkål, timjan och honung

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rimlag med fänkål, timjan och honung

Rimma fläskköttet i en smaksatt saltlag innan du grillar det, så blir det både mörare och mer smakrikt. Med fänkål, timjan och honung får du en kombination av sälta och sötma som tränger in på djupet i köttet. I grillvärlden kallas det för ”brine”, och det är en smakupplevelse utöver det vanliga.

Rimlag med fänkål, timjan och honung

Ingredienser

2 l

Rimlag

2 l  vatten
4 msk  fänkålsfrön
1 msk  torkad timjan
ca 20   hela svartpepparkorn
knappt 5 msk  salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
60 g  honung (60 g motsvarar ca 3 msk)

Kött

900 g  pluma eller annat fläskkött

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med earl grey
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med öl
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad pluma med fänkålsrubb
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimlag med enbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga