Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Betyg 4.2 av 5.176 personer har röstat
Receptet har 70 kommentarer
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du förkokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar

Ingefärsglaze

4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja

Till servering

rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)

Gör så här

02:30:00
00:04:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

70 st
  • Kolla måtten!

    Christer

  • Nej

    Christer

  • Recept på glacen är FEL blir rinig

    Christer

  • Jätbra

    Karin

  • Hur ska glazen bli i konsistensen??? Min blev rinnande?🤔🤔

    Christiana

    Hej Christiana! Råkade du kanske använda drickfärdig apelsinjuice? Annars vet jag inte vad som kan ha blivit fel för dig. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket bra.Tack

    Josip

  • Super goda, köttet mört som pulled pork!

    Karin

  • Jättegott men nästa gång kommer jag nog göra mer glaze och ha på när man skurit upp i bitar, då hade det varit ännu godare. Jag kokade revbenen med kinesiska 5 kryddor också för att få extra julig smak. Då flera andra skrivit att glazen behövde vara tjockare så kokade jag den i kanske 30-40 min, sen bestämde jag att det fick räcka för klockan var 22.30 typ. Skulle dock ha gjort den ännu tjockare, för den flöt ut så mycket i ugnformen och brändes, fick byta ugnsform efter typ 12 min. Så se till att ha en tjock och kletig glaze! Och rekommenderar att koka i kinesiska 5 spice 😁, hade i hel stjärnanis, kanel, fänkålsfrö, peppar och kryddnejlika i vattnet.

    Kamilla

  • Värsta glazen jag smakat. Synd på revbenen som var så möra. Följde receptet exakt men aldrig mer!

    Emma

  • Jättegott! När revbenen kokat så länge så är köttet verkligen mört. Marinaden som smakar intensivt av apelsin och ingefära var supergod. En favorit för många av oss runt julbordet! (Slår alla traditionella kött-julrätter såsom köttbullar, skinka och prinskorv. Mycket godare! Väl värt att lägga några timmar på att tillaga)

    Charlotte

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g

Testa liknande recept

  • Lågtempererade revben i ugn
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Doppspad med äpple och ingefära
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad