Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du förkokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
Gör så här
02:30:00
00:04:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
70 stKolla måtten!
Christer
Nej
Christer
Recept på glacen är FEL blir rinig
Christer
Jätbra
Karin
Hur ska glazen bli i konsistensen??? Min blev rinnande?🤔🤔
Christiana
Hej Christiana! Råkade du kanske använda drickfärdig apelsinjuice? Annars vet jag inte vad som kan ha blivit fel för dig. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket bra.Tack
Josip
Super goda, köttet mört som pulled pork!
Karin
Jättegott men nästa gång kommer jag nog göra mer glaze och ha på när man skurit upp i bitar, då hade det varit ännu godare. Jag kokade revbenen med kinesiska 5 kryddor också för att få extra julig smak. Då flera andra skrivit att glazen behövde vara tjockare så kokade jag den i kanske 30-40 min, sen bestämde jag att det fick räcka för klockan var 22.30 typ. Skulle dock ha gjort den ännu tjockare, för den flöt ut så mycket i ugnformen och brändes, fick byta ugnsform efter typ 12 min. Så se till att ha en tjock och kletig glaze! Och rekommenderar att koka i kinesiska 5 spice 😁, hade i hel stjärnanis, kanel, fänkålsfrö, peppar och kryddnejlika i vattnet.
Kamilla
Värsta glazen jag smakat. Synd på revbenen som var så möra. Följde receptet exakt men aldrig mer!
Emma
Jättegott! När revbenen kokat så länge så är köttet verkligen mört. Marinaden som smakar intensivt av apelsin och ingefära var supergod. En favorit för många av oss runt julbordet! (Slår alla traditionella kött-julrätter såsom köttbullar, skinka och prinskorv. Mycket godare! Väl värt att lägga några timmar på att tillaga)
Charlotte