Räkpasta med parmesan
Snabblagad pastarätt av lök, räkor, körsbärstomater, grädde, buljong, citron och nykokt pasta. Räkpasta med parmesan har en krämig konsistens och tillagas på under 30 minuter. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Det som fanns hemma på nyårsdagen; gul lök, vitlök, vanlig tomat, havrebas, lake från räkor o räkor. Blandade ner pasta o ost i räksåsen. God smak av citonskalet.
Monica
2024-01-01Supergod och gick snappat att laga😄
Kristina
2023-09-28Så gott! Men håller med de som säger att den är för lös. Jag tog 2,5 dl grädde och 0,5 dl vatten men kommer att ta 3 dl grädde nästa gång 🤩🥰
Anna
2023-08-03