Rabarber- och jordgubbsdessert

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Rabarber- och jordgubbsdessert

Rabarber- och jordgubbsdessert är en efterrätt som verkligen smakar sommar och sött. Den syrliga rabarbern och de söta jordgubbarna kompletterar varandra fint med lite sirap och kardemumma som smaksättare. Du serverar kompotten med lite mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Rabarber- och jordgubbsdessert

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 - 1 4/5 kg  rabarber
3 dl  vit sirap
knappt 1 tsk  lättstötta kardemummafrön
1 l  halvtinade frysta jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
100 g  mörk ren choklad

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg. Mörk ren choklad med hög kakaohalt är gluten-, mjölk och äggfri, men läs dock alltid innehållsdeklarationen för avvikelser kan förekomma. Med hög kakaohalt avses här extra fin mörk choklad, 60-80 %.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Staffans jordgubbs- och rabarberkräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga