Quiche Lorraine

Quiche Lorraine är en klassisk och omtyckt fransk paj. Pajen är fylld med god ost, rökt skinka och en krämig äggstanning. Pajen passar utmärkt till lunchen eller som ett lättare middagsalternativ.

Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2121 KJ / 506 kCal
Fett36 g
Salt1.6 g
Kolhydrater25 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
22 stTips från receptboken till min matberedare: kör även ost, skinka och sist äggstanningen i matberedaren så sparar du både tid och disk.
Swen
En helt underbar paj! Finns nog ingen bättre, har en ljuvlig smak!
Stefan
Minskade ägg och vätska. Men smakade sååå gott!
Janet
Vätskemängden till degen funkade för mej. Hade den 30 minuter i ugnen. Frasig botten och god fyllning ! Blev uppskattad av maken !
Karin
Minskade vätskan och nästintill dubblade pajdegen
Lina
Alldeles för mycket vätska
Lars
Väldigt god och frasig paj. Tog lite kajennpeppar i såväl som en lite stekt hackad lök.
Margareta
Enkelt och supergott! Rekommenderas.
Maria
Lagar denna goda paj ofta till kvällsmat. Den går snabbt att slänga ihop och den är så jätte god 😀
Eivor
Den angivna vattenmängden till degen var helt otillräcklig; med mer än dubbelt så mycket vatten förblev degen extremt smulig och svår att baka ut. Bottnen blev också väldigt hård, jämfört med andra recept som jag tidigare använt och absolut inte som i franska recept. Receptet bör nog revideras.
Nils