Pumpasoppa med färskost
Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt? Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket krämig och god soppa. Jag följde receptet, men toppade med lite hyvlade kastanjechampinjoner vilket gav extra substans. Kommer att lagas ifen!
Ann-sofie
2023-11-09Följde receptet. Och även kommentaren under med 1dl creme fraiche samt 1dl grädde. Hade även 150g färskost på 2 portionera. 1tsk vegeta, lite chili och vitpeppar i. Riktigt krämig och god.
Isabella
2022-09-20Fantastisk god soppa. Tips är att ha i lite extra färskost samt toppa med lite chiliflakes på slutet så blir den perfekt!
Mikael
2021-11-07