Pumpapasta med basilika och chorizo

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Pumpapasta med basilika och chorizo

Pumpapasta med basilika och chorizo är ett pastarecept där pumpan står i fokus. Tillsammans med sältan från de små chorizokorvarna och de fina smakerna av vitlök, olivolja, citronsaft och basilika, trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en fantastiskt god rätt att servera!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014

Pumpapasta med basilika och chorizo

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna tagliatelle
1/2   butternutpumpa
1/2   knippe färsklök
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka basilika
2 msk  olivolja
1 msk  citronsaft
salt och peppar
2   förp minichorizo (à 240 g)
65 g  mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Helt OK smak, men den kändes lite trist och torr. Testade dagen efter med resterna att blanda korvbitarna med cremé fraiche. Blev mycket trevligare och "räddade" maträtten.

Lennart

2014-08-19

Näringsvärde per portion

Energi2787 KJ / 667 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater57.1 g
Protein25.8 g

Testa liknande recept

Rostad chorizo med pumpa och salvia
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortilla med lammstek och pumpapuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choritzopasta med zucchini och ruccola
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga