Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.

Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Ingredienser

1 stort bröd
8 dl  grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
1 dl  kvarg (10%)
3 tsk  salt
3 dl  pumpakärnor
15 - 16 dl  vetemjöl special
4   äpplen
3 msk  olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi22868 KJ / 5466 kCal
Fett165 g
Salt7.2 g
Kolhydrater802 g
Protein156 g

Testa liknande recept

Pumpabaguetter med äpple
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabröd
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med kummin
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga