Puffat paellaris

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Puffat paellaris

Puffat paellaris får en ljuvlig smak och färg av saffran. Paprika, chili och vitlök förhöjer smaken. Riset kokas med hönsbuljong och friteras sedan krispigt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Puffat paellaris

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 dl  ris (helst arborioris eller liknande)
3 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
1 msk  paprikapulver
1 krm  chilipulver
1 tsk  salt
2   vitlöksklyftor
3 dl  rapsolja
1/2 msk  algsalt eller flingsalt

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Tips

Algsalt är ett flingsalt med tillsatser av smulade, torkade alger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och kungsräkor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och chorizo
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön paella
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och räkor
Betyg 3.8 av 5.
160 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga