Potatistapas med rom
Ugnsrostade småpotatisar med gravad lax och rom blir en läcker rätt till festbuffén eller julbordet. Toppa med tärnad lax, smetana, citron, gurka, dill och stenbitsrom.
Ingredienser
4 portioner
12 potatisar t ex Amadine, Cecile eller delikatess
1 msk olivolja
flingsalt med jod
svartpeppar
Topping
1/2 citron
1/2 dl smetana
flingsalt med jod
svartpeppar
2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 msk hackad dill
40 g röd stenbitsrom
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri färskost alt Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1382 KJ / 331 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater43.3 g
Protein11 g
Kommentarer