Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
0
Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

En fräsch potatissallad perfekt till grillmiddagen. Med en kombination av vitlök, persilja, kapris och senap får du en härlig symbios av smaker toppat med fluffig mozzarella och grillad paprika. Lika god som den är enkel!

Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka bladpersilja
1 dl  rapsolja (gärna kallpressad)
2 - 3 msk  kapris
1 msk  dijonsenap
600 g  kokt potatis
2   grillade paprikor
1   förp mozzarella (à 125 g)
salt och svartpeppar

Till servering

grillade salsicciakorvar (eller annan korv med hög kötthalt)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med salsiccia och rödlök
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellinigratäng med mozzarella
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga