Recept: Potatissallad med bönor och pesto
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Potatissallad med bönor och pesto

25 röster

En uppiggande variant på potatissallad finner du i detta recept. Grunden består av nykokta potatisar, röda bönor, krispig lök och tomater som du blandar med en krämig sås av pesto och crème fraiche. Den kommer garanterat bli uppskattad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto (finns att köpa på burk)
  • 1 burk röda bönor
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka finhackad basilika

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. skala och skiva löken tunt. Blanda samman crème fraiche, pesto och salt.
  2. Låt bönorna rinna av, och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  3. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd ner basilika och servera.
  4. Servera gärna tillsammans med kyckling, se receptet Fyllda kycklingfiléer på ett buffébord.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut pesto mot soltorkad tomatcreme.