Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Smakrika ugnsbakade rödbetor och gul lök som här serveras med gnocchi och ricotta som blandas med dill. Dill och rödbetor är väldigt bra smakkompisar. Rör också ner brynt smör och skal och saft från en citron för lite extra syra. De ugnsbakade rödbetorna passar perfekt att servera med lax eller räkor.
Ingredienser
4 portioner
Rödbetor
400 g färska rödbetor
salt
svartpeppar
3 msk olivolja
2 gula lökar
Dillricotta
1 kruka dill
250 g ricottaost
finrivet skal av 1 citron och 2 msk saft (för 4 port)
50 g smör
4 port potatisgnocchi
Serveringsförslag
kallrökt lax eller handskalade räkor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi
Gör laktosfri: byt ut smör och ricotta mot laktosfria alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ricotta mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.
Näringsberäkningen är gjord per portion utan serveringsförslag.
Gör laktosfri: byt ut smör och ricotta mot laktosfria alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ricotta mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.
Näringsberäkningen är gjord per portion utan serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Stek gnocchin knaprig i smör i en stekpanna innan den blandas med rödbetor och lök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2111 KJ / 510 kCal
Fett27 g
Salt1.13 g
Kolhydrater51 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer