Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle
Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av örter på brödet och rulla in sallad och de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
Soppa
Tunnsbrödsrulle
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut grädde, mjölk och färskost mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mjölk och färskost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt att följa till bra resultat, kryddning till smak men enkelt process. Kul att lära sig med.
Sebastian
2024-03-16Har lagat den här soppan i flera år men ser att receptet nu har ändrats lite. Innan var det, om jag minns rätt, 1 dl hackad gul lök i också (fast jag brukar använda en hel lök) och lite andra proportioner mellan vispgrädde och mjölk. Saknar persiljan också som bidrar till både smak och att soppan ser trevligare ut. Jag kör vidare på originalet!
Sofia
2024-02-08Mycket gott! Följde tips och tillsatte lite chiliflakes och persilja
Louise
2023-12-28