Pot-au-feu på kyckling
Pot-au-feu är franska och översatt till svenska betyder det ungefär "i liten gryta". Denna utsökt goda pot-au-feu på kyckling är en gryta gjord på kyckling, morötter, kålrot och purjolök. Servera gärna med potatismos och senapskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 stora kycklingklubbor
3 morötter
200 g kålrot
20 cm purjolök
3 persiljekvistar
2 lagerblad
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
8 - 10 svartpepparkorn
1 1/2 l vatten
1 dl konc kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckingen på fonden för samliga allergerner.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg
Gör mjölkfri: gör potatismos med mjölkfria ersättningsprodukter, t ex Solhavre och mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Rosta ca 4 skalade vitlöksklyftor i 2-3 msk olivolja tills de precis får färg. Ta genast upp dem och hacka/mosa med 1/2 tsk flingsalt. Rör ner i nylagat potatismos. Receptet är avsett för 4 port.
Sardellaioli och gremolata passar också bra till denna rätt som alternativ till senapskrämen.
Sardellaioli och gremolata passar också bra till denna rätt som alternativ till senapskrämen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Kommentar
Smaken var det inget fel på. Men skall det verkligen vara 1,5 liter vatten? Det blev väldigt blaskigt.
Christina
2005-09-22