Polkaknäck

Betyg 2.7 av 5.
78 personer har röstat
3
Polkaknäck

Grännainspirerat knäckrecept där den smöriga gräddsirapssmaken möter mintknapriga polkakrossbitar. En frisk och annorlunda variant på julgodisets mesta klassiker.

Polkaknäck

Ingredienser

60 st
2 dl  strösocker
2 dl  vispgrädde
2 dl  ljus sirap
30   polkagrisar
2 msk  smör
knäckformar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per knäck.

Gör så här

Tips

Förvara svalt.
Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Koka inte till 125 grader, det gjorde jag.. blev inte bra. Alldeles för hård, för min smak iallafall. Gjorde en batch till och kokade till 120 grader, helt perfekt 👌🏻

Carola

2022-12-10

Hej Johannes! Temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Så visst kan tiden variera, men håll koll på temperaturen!

Redaktionen

2013-12-17

Jättegod knäck, men koktiden är snarare 1,5-2 timmar snarare än 20 min.

Johannes

2013-12-15

Näringsvärde per portion

Energi211 KJ / 51 kCal
Fett1.7 g
Kolhydrater8.6 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Knäck
Betyg 4.3 av 5.
852 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransknäck
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäck i mikron
Betyg 3.2 av 5.
353 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladknäck
Betyg 2.6 av 5.
256 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäck med mandel
Betyg 4.3 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritsknäck
Betyg 2.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga