Polkabetor i sojavinägrett

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
0
Polkabetor i sojavinägrett

Råkost när den är som bäst med rotfrukternas fotomodell polkabetan i centrum! Som rå blir den som allra snyggast, vid kokning vattnas det vackra mönstret ur. Blanda gärna mer av furikakekryddan med noriark, sesamfrön, salt och socker. Den är god till all asiatisk mat!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Polkabetor i sojavinägrett

Ingredienser

4 portioner
3   polkabetor (à ca 80 g)
1/2 msk  japansk soja
1/2 msk  risvinäger
1/2 tsk  honung

Furikakekrydda

1/2   noriark
1 tsk  vita sesamfrön
1 tsk  svarta sesamfrön
1/2 tsk  flingsalt
1/2 tsk  rårörsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi242 KJ / 58 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Pistou på persilja och alger
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Norinötter med sesam
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärssirap
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktssallad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga