Plocktallrik

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Plocktallrik

Här är en härlig plocktallrik med ljuvliga delikatesser att bjuda dina gäster på. Serranolindad litchie, laxspett med melon och fetaost, varm räksnitt och fikon. En helt sagolik och lyxig kombination!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Plocktallrik

Ingredienser

2 personer

Serranolindad litchie

4   litchie eller physalis
4   skivor lufttorkad skinka t ex serrano-, parma eller spickeskinka

Laxspett

2   skivor gravad lax
2   bitar fetaost
2   bitar melon

Varm räksnitt

6   räkor med skal
2   tunna skivor baguette
2 msk  salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
2 tsk  smör
1/2   vitlöksklyfta
1 1/2 msk  finhackad koriander
några droppar citronjuice
salt och peppar
1   färskt fikon

För alla

Fri från ägg under förutsättning att brödet inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd bröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1200 KJ / 290 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med melonsalsa
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor med avokado melon kokos och cashewnötter
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikon-caprese med lufttorkad skinka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prosciutto e melone
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon med honungsyoghurt
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga