Plocktallrik
Här är en härlig plocktallrik med ljuvliga delikatesser att bjuda dina gäster på. Serranolindad litchie, laxspett med melon och fetaost, varm räksnitt och fikon. En helt sagolik och lyxig kombination!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
2 personer
Serranolindad litchie
4 litchie eller physalis
4 skivor lufttorkad skinka t ex serrano-, parma eller spickeskinka
Laxspett
2 skivor gravad lax
2 bitar fetaost
2 bitar melon
Varm räksnitt
6 räkor med skal
2 tunna skivor baguette
2 msk salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
2 tsk smör
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk finhackad koriander
några droppar citronjuice
salt och peppar
1 färskt fikon
För alla
Fri från ägg under förutsättning att brödet inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd bröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1200 KJ / 290 kCal
Fett12 g
Kommentarer