Polska plättar

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
0
Polska plättar

Polska plättar är söta och goda. Du rör ihop en klassisk pannkakssmet, men hemligheten stavas kanel. Det ger lite spänning åt plättarna. Servera plättarna dubbelvikta med äppelmarmelad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Polska plättar

Ingredienser

60 plättar
4 dl  vetemjöl
8 dl  mjölk
4   ägg
2 msk  socker
50 g  smör
ev kanel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Ett annat, mindre sött, alternativ är att lägga tunna äppelskivor på smeten i laggen innan man vänder.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananplättar med kolasås och kiwi
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mamsens favoritäppelkaka
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.4 av 5.
580 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barszcz – klar rödbetssoppa
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blinier
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga