Pestobakad torsk med fetaost
Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
Potatis puré
Torsk
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Jag struntade i potatisen och serverade med lättkokad broccoli. Jag struntade i saltet då peston och fetaosten i sig är ganska salt.
Sara
2015-12-15Mycket gott, lite väl salt så var sparsam med att salta purén. 3 dl mjölk till purén?! Då blir det soppa av purén! Jag tog 2 dl och fick ändå koka 4-5 potatisar till för att få purén från flytande till fastare form igen. Kommer definitivt att laga detta igen!
Maria
2015-11-01