Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett

Den här matiga, ljumma salladen med pepprig makrill och kaprisvinägrett är rena spakuren för kroppen. Salladen gör du av spenat, ägg, avokado och potatis. Blanda den gärna i förväg, men ringla över vinägretten vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett

Ingredienser

4 portioner
450 g  delikatesspotatis
4   ägg
2   avokador
1   påse babyspenat (à ca 65 g)
4   rökta, pepparkryddade makrillfiléer (à ca 100 g)

Kaprisvinägrett

1/2 dl  kapris
1 1/2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
2 tsk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2727 KJ / 652 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater21 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med makrill i tomatsås
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Makrillwrap
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Makrill- och risplättar med böngroddssallad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga