Pastasallad med rostade grönsaker, kalkon och fetaost
Den här pastasalladen med grönsaker, kalkon och fetaost har en lätt syra av citron i sig. Rätten serveras ljummen men funkar lika bra kall dagen därpå. Det gör det också möjligt att laga rätten i förväg och bara ställa fram, alternativt värma lätt, inför servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
4 port pasta (gärna penne)
150 g haricots verts (bönor)
1/2 citron
1 tsk oregano
120 g skivad rökt kalkon
150 g fetaost
1 kruka basilika
65 g rucola
För alla
Kontrollera ingredienserna i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2182 KJ / 522 kCal
Fett18.3 g
Kolhydrater60.4 g
Protein25.9 g
Kommentarer