Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja
Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
250 g körsbärstomater
1 ask färsk bladpersilja (à20 g)
4 port fullkornsspaghetti
3 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt och svartpeppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer