Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Delikata parmesanoststekta kycklingfiléer som kompletteras med fräsch marinerad paprika och vitlöksbulgur - den perfekta middagen! Kycklingen får ett täcke av parmesanost och ugnsgratineras i fem minuter.

Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Ingredienser

4 portioner

Marinerad paprika

1   röd paprika
1   gul paprika
1   rödlök
2 msk  olja
1 msk  vinäger
2 krm  salt
1 krm  vitpeppar

Vitlöksbulgur

3 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1   vitlöksklyfta
3 dl  fin bulgur
2 msk  hackad persilja
1/2 dl  crème fraiche

Parmesanoststekta kycklingfiléer

4   kycklingfiléer
1 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  salt
1 tsk  citronpeppar
2 dl  färskriven parmesan

För alla

Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Lägg i lite extra vitlök sâ blir det pricken över i§

Sonja

2007-09-23

Jag har lagat detta recept med Västerbottensost i stället för parmesan. - Det blev jättegott!

Ewa

2002-06-18

Testa liknande recept

Ianns bulgursallad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med paprika- och tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med kikärter och feta
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgurpanna med stekt halloumi
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ”Marockotomater”
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga