Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Betyg 3.5 av 5.
43 personer har röstat
7
Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Linda lufttorkad skinka runt fläskfilé och skär i lite större bitar, som en tournedos. Det blir en maffig köttbit att servera på nyårsfesten eller helgens middagsbjudning. Till det blir det blandad svamp smaksatt med päronkonjak och en lättsyrad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Ingredienser

6 portioner

Lättsyrad sallad

1/2   blomkålshuvud
1   fänkål
3   champinjoner
1   rödlök
1   morot
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  konc äppeljuice
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
900 g  fläskfilé
2 tsk  torkad oregano
3 krm  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör
1 msk  rapsolja
8   skivor lufttorkad parmaskinka
30 g  babyspenat

Konjakssvamp

1   schalottenlök
2   vitlöksklyftor
500 g  blandad svamp (t ex champinjoner, trattkantareller och karljohanssvamp)
2 msk  smör
2 msk  päronkonjak (kan ersättas med sherry, calvados eller madeira)
2 dl  vispgrädde
1 tsk  torkad timjan
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Undrar oxå över blomkål och fänkål...vad ska man göra med den?

Frida

2018-12-31

Hej Frida! Ber om ursäkt att det hade missats i receptet. Men nu uppdaterat. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-02

Blomkål finns som ingrediens men nämns inte alls i efterföljande beskrivning...

Rolf

2018-12-30

Hej Rolf! Beklagar detta, men vi hade missat att skriva ut det. Men nu åtgärdat. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-02

Hej Ulrika! Lite sent... men här kommer ett förslag: Till rätten passar ett rött fylligt vin med stor fruktighet och ganska hög syra. Ett vin från södra Rhonedalen, Sydafrika eller Australien som med sitt varma klimat ofta producerar rött vin med stor fruktighet.

Redaktionen

2015-01-08

Näringsvärde per portion

Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett30 g
Salt2.34 g
Kolhydrater12 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskfilé med italiensk fyllning
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med parmatäcke
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sugo di carne
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga