Paprikapaj

Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat
1
Paprikapaj

Fyll ditt förgräddade pajskal med en smakrik röra av bland annat paprika, getost och lök. Din paprikapaj får sin karaktäristiska smak av kajennpeppar och rödvinsvinäger och kan serveras både varm och ljummen. En fräsch sallad passar till pajen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Paprikapaj

Ingredienser

4 portioner

Deg

2 1/2 dl  vetemjöl
1 krm  salt
125 g  smör i tärningar
2 msk  kallt vatten

Fyllning

800 g  röd paprika (800 g = ca 6 st)
2   gula lökar
4   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
2 msk  socker
1/2 dl  rödvinsvinäger
1/2 tsk  kajennpeppar
1/2 - 1 tsk  salt
200 g  getost

För alla

Paprikapaj är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

saknade rödvinsvinäger så jag använde balsamvinäger, vilket kanske gör smaken ännu bättre. Gott blev det!

Aime

2002-06-23

Testa liknande recept

Tarte tatin med schalottenlök och getost
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskaka med getost
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med karamelliserad lök och svarta oliver
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostpaj med rosmarin och rödbetor
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade kastanjer med getostkräm
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett
Betyg 3.4 av 5.
126 personer har röstat
Under 30 min att tillaga