Tarte tatin med schalottenlök och getost

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
0
Tarte tatin med schalottenlök och getost

En tarte tatin… eller tre! Det här är ett tilltugg som man gärna tar mer av. Schalottenlök, getost och honung samspelar, och får denna tarte tatin att bli en succé!

Tarte tatin med schalottenlök och getost

Ingredienser

4 portioner
1   fryst smördegsplatta
4   bananschalottenlökar
2 msk  smör
salt och svartpeppar
4 msk  flytande honung
2 tsk  grovhackad färsk timjan
100 g  getost
4   muffinsformar av aluminium

För alla

Kontrollera ingredienserna på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg och laktosfritt smör. Byt ut getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfritt matfett. Byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helgrillad rotselleri och pumpa med schalottensmör
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brummers tarte tatin
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Morotssoppa med tabasco och kungskrabba
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt skrei med pumpapuré
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga