Panzanellasallad med mozzarella

Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
0
Panzanellasallad med mozzarella

Italienarna är mästare på enkla och goda rätter, som den här fräscha panzanellasalladen. En brödsallad tillagad med crostini, tomat, mozzarella, oliver och mâchesallad. Längtar du söderut och vill servera en lätt lunch är den här perfekt, eller som italienarna själva säger ”perfettamente”.

Panzanellasallad med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
250 g  körsbärstomater
120 g  minimozzarella
1   silverlök
1   kruka basilika
1 dl  svarta oliver
65 g  mâchesallad

Dressing

2 msk  rödvinsvinäger
4 msk  olivolja
1/2 tsk  salladskrydda
salt och peppar
ca 20 st  crostini

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1293 KJ / 310 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Pastasallad
Betyg 4 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza crudo
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kronärtskocksdip med chark och grönsaksstavar
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig pastasallad
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med lufttorkad skinka
Betyg 3.8 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga