Paella med kyckling och skaldjur

Betyg 4.3 av 5.217 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Paella med kyckling och skaldjur

En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 1/2 dl avorioris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
10 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
salt
svartpeppar
200 g frysta råa eller kokta vannameiräkor
2 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
450 g frysta förkokta blåmusslor med skal

Till servering

1 citron
aioli
2 msk hackad färsk persilja

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Det här paellareceptet är lika oäkta som skolans risotto, eller som den svenska varianten av stroganoff, men jag förväntar mig inte mer heller.

    Jonas

  • Lite extra vin istället för 10 dl vatten samt extra kryddning och buljong samt RÖR INTE i riset så blir det toppen!

    Katarina

  • Väldigt bra!!!

    Jan

  • Hej! Receptet har jag inte provat än men det ser bra ut. Det som jag saknar är ett förslag på mängden salt och peppar som ni använt när ni provat receptet. Försök att alltid ha med det. Buffés recept ,tycker jag för övrigt , är alltid är väldigt bra

    Stefan

  • Blev perfekt md Aviori riset ! Tricket är att inte röra runt i riset. Det gör man bara när man gör risotto.

    Liselotte

  • Man ska definitivt inte ha Avioriris till paella. Usch, det blev inte gott. Blev som en gröt. Det riset ska man ha till risotto.

    Kristina

  • Lättlagat och gott. Hade buljong från kräftor som jag använde, går säkert lika bra ändå. Jättegott blev det

    Carola

  • Dubblade mängden saffran och vitlök. Hade även lite röd chillii, mer vin än givet, samt egen skaldjursfond, kokad på räk-och kräftskal, istället för vatten.

    Catharina

  • Jag delar en fardig grillad kykling i: kryddig, saftig, snabb och enklare.

    Cecilia

  • Tina: supergod! Men fick tillsätta både mera kryddor, vin och vatten.

    Christina

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan aioli till servering.
Energi3780 KJ / 902 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein59 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spanskt ris med räkor och chorizo
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och kungsräkor
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och chorizo
    Betyg 4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad