Paella med kyckling och skaldjur

En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 1/2 dl avorioris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
10 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
salt
svartpeppar
200 g frysta råa eller kokta vannameiräkor
2 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
450 g frysta förkokta blåmusslor med skal
Till servering
1 citron
aioli
2 msk hackad färsk persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan aioli till servering.
Energi3780 KJ / 902 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein59 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stDet här paellareceptet är lika oäkta som skolans risotto, eller som den svenska varianten av stroganoff, men jag förväntar mig inte mer heller.
Jonas
Lite extra vin istället för 10 dl vatten samt extra kryddning och buljong samt RÖR INTE i riset så blir det toppen!
Katarina
Väldigt bra!!!
Jan
Hej! Receptet har jag inte provat än men det ser bra ut. Det som jag saknar är ett förslag på mängden salt och peppar som ni använt när ni provat receptet. Försök att alltid ha med det. Buffés recept ,tycker jag för övrigt , är alltid är väldigt bra
Stefan
Blev perfekt md Aviori riset ! Tricket är att inte röra runt i riset. Det gör man bara när man gör risotto.
Liselotte
Man ska definitivt inte ha Avioriris till paella. Usch, det blev inte gott. Blev som en gröt. Det riset ska man ha till risotto.
Kristina
Lättlagat och gott. Hade buljong från kräftor som jag använde, går säkert lika bra ändå. Jättegott blev det
Carola
Dubblade mängden saffran och vitlök. Hade även lite röd chillii, mer vin än givet, samt egen skaldjursfond, kokad på räk-och kräftskal, istället för vatten.
Catharina
Jag delar en fardig grillad kykling i: kryddig, saftig, snabb och enklare.
Cecilia
Tina: supergod! Men fick tillsätta både mera kryddor, vin och vatten.
Christina