Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
1
Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor

Snabbfräst strimlad kål smaksatt med balsamico och toppad med fetaost är en lättlagad vegetarisk rätt. Med en färdigskuren mix av olika kålsorter så blir tillagningen extra smidig. Det går även utmärkt att välja egna favoriter i kålfamiljen som t ex spetskål eller rödkål för den här smakrika gröna rätten fulladdad med nyttigheter.

Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl  pumpakärnor
1   påse mix av strimlad svartkål, grönkål och purjolök (à 250 g)
3 msk  olivolja
3 msk  balsamicovinäger
150 g  fetaost
65 g  röda mangoldskott
salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentar

Gillar denna rätt. Har gjort den flera gånger nu och kommer göra igen!

Ants

2015-03-04

Näringsvärde per portion

Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett27.4 g
Salt1.2 g
Kolhydrater7.5 g
Protein12.7 g

Testa liknande recept

Pumpa- och paprikaröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med ädelostfikon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatröra med fänkålsfrön
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpasoppa med sting
Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga