Recept: Pumpa- och paprikaröra
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 minuter

Pumpa- och paprikaröra

10 röster

En god och smakrik pumpa- och paprikaröra som du enkelt tillagar. Perfekt som dipp till grönsaksstavar, krämig sås till en bit kött eller kyckling eller som tjockare dressing till matiga sallader. Röd paprika, pumpakärnor, olja och salt är allt du behöver!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Mixa paprikabitarna med pumpakärnor, salt och olja med stavmixer eller i en liten matberedare. 
  3. Servera gärna röran till Kycklingsallad med kamutvete och krispig kål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
690 kJ / 165 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrat:
4 g
Fett:
15 g
Salt:
0,7 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer