Oliv- och citronpasta med serranoskinka

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
2
Oliv- och citronpasta med serranoskinka

En pasta fylld av medelhavssmaker som serranoskinka, gröna oliver, manchegoost och krispiga mandlar. Pastan piffas upp av den aromatiska syrligheten från citronskalet och den gröna spenaten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Oliv- och citronpasta med serranoskinka

Ingredienser

4 portioner
4   port tagliatelle
235 g  gröna oliver
1   citron
150 g  manchegoost
2 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
65 g  babyspenat
salt och peppar
200 g  serranoskinka (gärna jamon serrano)
100 g  saltrostade mandlar

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj lämplig mjölkfri ostersättning.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hej Johanna! De senaste åren har Kalifornien drabbats av en extrem torka, den värsta på nästan tusen år. Särskilt allvarligt är det eftersom Kalifornien är en region som globalt sett är en viktig livsmedelsproducent, exempelvis produceras 80 procent av världens alla mandlar här. Såväl lagstiftare, livsmedelsproducenter, jordbrukare och invånare är påverkade av vattensituationen i Kalifornien. Det finns en historisk och komplex lagstiftning runt vatten i regionen, som är under lupp och kommer stramas upp ytterligare för att komma tillrätta med de utmaningar som man står inför. Vi på ICA för en dialog med våra leverantörer av sötmandel, som tar vattenfrågan på största allvar. Leverantörerna arbetar på många olika sätt för att säkerställa en effektiv och hållbar hantering av vatten. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-02-13

Suveränt gott! Bra komposition av smaker, går fort och lätt att tillaga. De saltrostade mandlarna var pricken över i. En brasklapp dock att ICA borde se över ursprungsland för mandlar över lag och försöka köpa in från andra länder än USA (Kalifornien) där odlingen orsakar stor miljöpåverkan.

Johanna

2017-02-11

Näringsvärde per portion

Energi3338 KJ / 799 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Manchegoost med olja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad majs med chilismör och manchego
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pintxos med grönsaker och manchego
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatistortilla med rökt skinka, spenat och manchego
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga