Nudelsoppa med kyckling
En tilltalande och proteinrik nudelsoppa med mättande ingredienser som tärnade kycklingfileér, morötter, purjolök, sojabönor och äggnudlar. Smaksätt soppan med sambal oelek och vitlök för lite extra sting och servera genast. Klart att avnjutas efter en halvtimme!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
4 kycklingfiléer
250 g sojabönor
4 port äggnudlar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2351 KJ / 562 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit, dock har vi justerat den något. Dubbelt så mycket vitlök och sambal oleak, brukar även lägga till färsk finhackad ingefära när man fräser purjolök/vitlök. Mixar sedan soppan slät innan jag har i kycklingen och nudlar (hoppar över sojabönor) Har i en burk kokosmjölk (minskar på vattnet motsvarande mängd) kryddar med salt och peppar och sist har jag i hackad färsk koriander. 👌🏻
Alejandra
2024-01-13Smaklös tyvärr
Emma
2022-04-14Det måste vara något fel på receptet, vi tar alltid hälften av vattnet, det stämmer också bättre med doseringen av buljongen..
Maria
2022-03-26